Over Connie Bos

Connie Bos (1960)

is groot gebracht op het Oost – Groningse platteland. In 1986 heeft ze haar studie Menswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) afgerond en haar doctoraal behaald in de Klinische Psychologie.

Daarna heeft ze een jaar lang in de Himalaya gereisd, twee kinderen gekregen en enkele jaren als psychodiagnostisch medewerker gewerkt op P.Z. Groot Bronswijk en als psycholoog op Psychologenpraktijk Gorredijk.

In 1994 heeft ze 'Psychologenpraktijk Oost Groningen' opgericht in Winschoten.

Haar doel met therapie:

“Het leren dragen van wat je ook maar tegenkomt in het leven”.

Dit doet ze onder andere door haar psychologische kennis te delen en toegankelijk te maken voor iedereen. Ze sluit aan bij de hulpvraag en zoekt samen met de cliënt uit wat deze nodig heeft om weer verder te kunnen.

'Cliënten die zich aanmelden zijn op wat voor manier dan ook uit evenwicht en wat is er mooier dan een stukje van de reis mee te mogen maken en handvatten te kunnen geven zodat men zelfstandig weer verder kan, een nieuwe balans word gevonden en daarmee een stukje innerlijke rust.'

Ze is erg geïnspireerd door Mindfulness en Compassie:

“Dit komt zo dicht bij hoe ik in het leven sta en geeft handen en voeten aan het goed voor jezelf zorgen (je eigen hulpverlener worden). Het past bij mijn nuchtere Groningse kijk.”

Geliefde quotes:

Jon Kabat Zinn: “You can't stop the waves but you can learn to surf”

Dalai Lama: “Inner peace brings peace into the world”