Ervaringen van deelnemers

Lees hieronder de ervaringen van de cursisten die de mindfulness en/of compassie training hebben gevolgd:

Irene, 55 jaar
Door de training is er veel bewustwording ontstaan.
- Leven in het NU; niet in het verleden en niet in de toekomst.
- Jezelf accepteren en aardig vinden.
- Minder interpreteren en piekeren terwijl daar geen feitelijke gronden voor zijn.

Anoniem, 29 jaar.
Wat heeft het mij gebracht: mezelf terug gevonden; rust; ik kan beter relativeren. Dit is heel kort beschreven maar er is zoveel meer. Ik ben gegroeid en heb mezelf gevonden. En niet alleen gevonden maar ook geaccepteerd.
Het verleden achtervolgt me niet meer en de toekomst jaag ik niet meer na. Ik heb rust gevonden in het hier en nu. En door daar heel bewust mee bezig te zijn. Afstand kunnen nemen van je emoties maar ze wel binnen laten heeft me geleerd te relativeren. Ik heb er erg fijne herinneringen aan overgehouden.

Of ik het weer zou doen? Dan kan ik volmondig zeggen: Ja!

Vrouw, 39 jaar, docent
Door mindfulness heb ik weer geleerd de rust en balans in mezelf te vinden; de automatische piloot uit te zetten en er werkelijk te zijn op het moment. Door mindfulness heb ik geleerd keuzes te maken die bij mij passen waardoor ik mij beter voel. Mindfulness leerde me dat ik ‘ik’ mag zijn.

Mindfulness is een cadeautje! Het heeft het leven zoveel makkelijker en mooier gemaakt.

Jurrie, 40 jaar, verzorgende
Het geeft me een handvat om rust te vinden, een begin om door te gaan.

Margreet, 36 jaar, secretaresse
Ik heb geleerd om te relativeren. Hierdoor zijn er minder piekeromenten. Ik sta gelukkiger in het leven en ben minder moe. En als ik me down voel, ben ik er sneller bovenop. Verder heb ik over het algemeen meer aandacht voor de zaken waar ik mee bezig ben.

Vrouw, 44 jaar
Mijn verwachting van mijn mindfulness was dat ik daardoor rustig in mijn hoofd zou worden,en minder onrust zou ervaren. Het was voor mij dan ook best confronterend dat ik juist onrust ervaarde tijdens de training. Wat bleek die onrust was er altijd al, alleen door de oefeningen werd ik mij dat bewust. Ik voelde lichamelijk waar de onrust zat. In het begin had ik daarom ook een grote weerstand om de oefeningen te doen. Mede door de coaching tijdens de training kreeg ik vertrouwen om door te gaan. Op een gegeven moment had ik vrede met de onrust. Ik ben nu een jaar verder en doe nog elke dag de oefeningen. Soms ervaar ik rust en soms onrust,maar raak er niet meer van in paniek. Ik ervaar onrust, maar zit er niet in gevangen. Ik kan nu keuzes maken over hoe er mee om te gaan, of het er gewoon te laten zijn net zo als andere emoties. De emoties zijn er maar ik raak er niet meer van uit balans omdat ik er niet meer vanuit reageer. Wat wel fijn is dat ik de positieve gevoelens ook meer ervaar: ik kan meer genieten omdat ik me vaker concentreer op het moment.

Vrouw, 55 jaar, onderzoeker/auteur/verpleegkundige
De training leerde me een gereedschap om met stress en heftige emoties om te gaan. Tevens bracht het nieuwe ervaringen, een voortgaande ontwikkeling en humor!

Jasper, 34 jaar, Boomverzorger
Cursus zonder verwachtingen, heel praktisch. Dagelijks toe te passen voor een leven met meer balans. Je hoeft zelf niets of niemand te veranderen om anders (positiever) in het leven te staan.

Vrouw, 52 jaar.
Rust harmonie, weer mezelf! Ik kan weer lief voor anderen zijn omdat ik aandacht voor mezelf heb!
Dank voor deze mooie ervaring!

Man, 37 jaar, ondernemer.
In een druk en hectisch leven heeft het me veel rust en relativeringsvermogen gebracht.

Erwin, 34 jaar.
Het NU komt steeds dichterbij en dat maakt het kiezen een stuk gemakkelijker.

Vrouw, 39 jaar.
Door de oefeningen kan ik nu rust nemen en vinden op de momenten dat ik dat wil c.q. daar behoefte aan heb. Ik ben erg blij en tevreden dat ik de training gedaan heb.

Ella, 52 jaar
Goed, leuk, gezellig, warm.

Suus, 48 jaar, moeder
Zeer positief. Goede handvatten gekregen om de weg die ingeslagen is, te kunnen vervolgen.

Vrouw, 32 jaar, HRM medewerker
Na de 8 weekse training ben ik al bewuster geworden. Ik heb wat meer rust gekregen en pieker minder. Het is een leuke en warme bijeenkomst; je voelt je er goed bij / thuis. Het is belangrijk om te blijven oefenen na de training om het bij te houden.

Piet, 54 Jaar
De training heeft mij handvatten gegeven om verandering aan te brengen in het denken en in het omgaan met 'dingen' die mij in de weg staan of waar ik op een andere manier last van heb. Het maakt me bewust in het dagelijks leven.